WASBARvrouw van de maand: Eva Pot

WASBAR Gent – Eva Pot

 

 “De bedrijvigheid bij WASBAR maakt het zo fun.”

 

 • Naam? Eva Pot
 • Leeftijd? 21 jaar
 • Wonende te? Gent – op kot
 • Beroep / bezigheden naast WASBAR?

Ik zit in mijn 3de jaar Kunstwetenschappen aan de universiteit Gent.
Daarnaast ben ik mede oprichter van MYND, een jong en onafhankelijk curator kunstcollectief. (https://www.facebook.com/myndgent/) We gaan steeds op zoek om locaties en jonge veelbelovende kunstenaars aan mekaar te koppelen, los van elke discipline. Zo hebben we soms een leuke locatie waarbij we dan op zoek gaan naar een kunstenaar die geschikt is voor die bepaalde locatie. Wat soms heel bijzondere en inspiratievolle resultaten geeft.

 • Welke WASBAR? WASBAR Gent
 • Hoe lang werk je bij WASBAR? 1 jaar
 • Waarom zou je iedereen aanraden om naar WASBAR te komen?

Omdat het onmetelijk gezellig is hier. Er hangt steeds een gemoedelijke sfeer en de combinatie met de wasmachines brengt ook een aangename ‘bedrijvigheid’. Ik hou ervan als ik mensen de was zie opvouwen, machines vullen enz. Iets wat je nooit hebt in een gewone koffiebar waar mensen gewoon zitten, praten en drinken. Hier wordt eigenlijk ook nog iets nuttig gedaan ondertussen.

 • Favoriete gerecht/drank bij WASBAR?

De bagel « Avocado » ! Onze bagels zijn gloednieuw en reeds zeer succesvol en de Avocado is mijn persoonlijke favoriet, mega gezond ook!

 • Slogan voor het leven?

“Blijven zwemmen!” Als het tegenslaat moet je steeds blijven doordoen, hoe moeilijk ook. Ik ben een echte doorduwer en in-the-end loont dat altijd!

 • Wie krijgt van jou een gratis koffie mocht hij ooit een bezoekje brengen aan WASBAR? Waarom?

Rudi Vranckx! Ik heb zeer veel respect voor hem, gewoon omdat hij letterlijk dagelijks zijn leven op het spel zet om iedereen een eerlijke inkijk te geven in de oorlogsgebieden van deze wereld, en de mensen die hieronder lijden. Ik vermoed dat het heel wat koffietjes zullen worden want volgens mij heeft de man verhalen die je een hele dag gekluisterd houden.

 • “WASBAR” rijmt op…

“Relaxbaar”. Voor onze klanten toch dan. –lacht- Ik moet trouwens echt weer aan het werk nu!